Wednesday, 9 August 2017

School 2017 Korean Drama

Hai!!!




Lepas cerita pasal drama Criminal Minds, nak cerita pulak pasal drama School 2017. Siapa yang biasa tengok drama Korea, mesti dah tau kan yang drama ni salah satu daripada School series. Dulu ada School 2013, School 2015 dan macam-macam siri School lagi lah. Drama ni ada ditayangkan dekat KBS World pukul 8.55 p.m. Setakat ni dah ditayangkan sampai episod 7. Kim Se Jeong je watak utama yang aku kenal dalam drama ni sebab dia former member group IOI. Yang lain-lain tak kenal. 

Drama : School 2017
Pengarah : Park Jin Suk
Penulis : Jung Chan Mi & Kim Seung Won
Jumlah episod : 16 episod
Pelakon :
- Kim Se Jeong sebagai Ra Eun Ho
- Kim Jung Hyun sebagai Hyun Tae Woon
- Jang Dong Yoon sebagai Song Dae Whee
- Han Sun Hwa sebagai Han Soo Ji
- Han Joo Wan sebagai Sim Kang Myung

Sinopsis :

Ra Eun Ho ni antara pelajar tercorot dekat sekolah tapi dia nak masuk universiti yang sama dengan crush dia (cameo appearance : Min Hyuk CN Blue). Eun Ho pon berusahalah masuk pertandingan lukis webtoon ke komik something macam tu. Kalau menang, dia dapat la masuk universiti. Sekali tengah dia sesedap melukis dalam kelas, buku lukisan dia kena rampas. Malam tu dia curi-curi masuk bilik guru nak ambik balik buku lukisan dia, dia nampak student X tengah bakar kertas dalam bilik guru. Hyun Tae Woon ni pulak anak pemilik sekolah. Dulu dia kawan baik dengan Song Dae Wee tapi sekarang diorang asyik bergaduh je. Song Dae Wee ni tak kaya tapi pandai. Setakat ni Eun Ho dah tahu siapa student X dan dia pulak komplot dengan student X untuk tegakkan keadilan bagi murid-murid yang ditindas dekat sekolah tu. 

Watch online / downloadSchool 2017

Happy watching =D

5 comments:

  1. suka tengok cita sbb sejong comel sgt!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. best. tengoklah sape yg recommend. Hoho

      Delete
  3. School 2017 is a South Korean television series starring Kim Se-jeong, Kim Jung-hyun, dramanice, dramatv, School 2017 asian tv, School 2017 Korean Drama

    ReplyDelete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI