Friday, 18 August 2017

T3 Mycin Clindamycin Lotion Good To Fight Acne


Hai!!



Sebelum bercerita pasal produk ni, nak habaq mai pasal skin condition aku dulu la. Because of some factors like unhealthy lifestyle, used wrong skincare products (maybe) and health problem, my skin breakout like crazy since I'm 18 y/o. Last month, a few unwanted super busybody people asyik duk tegur-tegur kulit muka aku makin teruk. Depressed wehhh. Macam lah dia yang bayarkan skincare products aku. =D Makanya, lepas dapat motivasi balik tu, aku pergilah farmasi nak beli Dalicin T sebab ramai yang kata elok pakai produk tu. Eh, eh, habis pulak stok. Pharmacist tu kata T3 Mycin ni sama je fungsi dia dengan Dalicin T tu. Harga dalam RM 25-30 kot kalau tak salah. Cara pakai : just dab dab dab dekat affected area twice a day. Aku pakai masa acne tu bagi hint yang dia nak muncul. Sehari dua lepas tu hilanglah. Bau dia macam bau alcohol swap yang dekat Guardian tu. Recommended to read these websites http://sunshineinasia.blogspot.my/2012/07/acne-fight-team-t3-mycin-gel-oxy-5.html#.WZaiiPkjHIU and Clindamycin skin preparation for acne before you decide to buy it. Disebabkan ia akan bagi some kinds of side effects and resistance, aku jarang pakai walaupun kesannya bagus. Aku hanya pakai bila sangat-sangat perlu je. Kalau yang small-small the pieces of acne atau aku tak ada nak pergi mana-mana dalam masa tersekat, aku tak pakai. Aku pakai acne balm Sendayu Tinggi untuk acne yang spesis kontot-kontot bagi dia kering dan bye bye. Hopefully my facial skin become healthier and happy ever after. Ingat tau, study first before you buy it. Peace. It's ok, you are beautiful. 

Wednesday, 9 August 2017

School 2017 Korean Drama

Hai!!!




Lepas cerita pasal drama Criminal Minds, nak cerita pulak pasal drama School 2017. Siapa yang biasa tengok drama Korea, mesti dah tau kan yang drama ni salah satu daripada School series. Dulu ada School 2013, School 2015 dan macam-macam siri School lagi lah. Drama ni ada ditayangkan dekat KBS World pukul 8.55 p.m. Setakat ni dah ditayangkan sampai episod 7. Kim Se Jeong je watak utama yang aku kenal dalam drama ni sebab dia former member group IOI. Yang lain-lain tak kenal. 

Drama : School 2017
Pengarah : Park Jin Suk
Penulis : Jung Chan Mi & Kim Seung Won
Jumlah episod : 16 episod
Pelakon :
- Kim Se Jeong sebagai Ra Eun Ho
- Kim Jung Hyun sebagai Hyun Tae Woon
- Jang Dong Yoon sebagai Song Dae Whee
- Han Sun Hwa sebagai Han Soo Ji
- Han Joo Wan sebagai Sim Kang Myung

Sinopsis :

Ra Eun Ho ni antara pelajar tercorot dekat sekolah tapi dia nak masuk universiti yang sama dengan crush dia (cameo appearance : Min Hyuk CN Blue). Eun Ho pon berusahalah masuk pertandingan lukis webtoon ke komik something macam tu. Kalau menang, dia dapat la masuk universiti. Sekali tengah dia sesedap melukis dalam kelas, buku lukisan dia kena rampas. Malam tu dia curi-curi masuk bilik guru nak ambik balik buku lukisan dia, dia nampak student X tengah bakar kertas dalam bilik guru. Hyun Tae Woon ni pulak anak pemilik sekolah. Dulu dia kawan baik dengan Song Dae Wee tapi sekarang diorang asyik bergaduh je. Song Dae Wee ni tak kaya tapi pandai. Setakat ni Eun Ho dah tahu siapa student X dan dia pulak komplot dengan student X untuk tegakkan keadilan bagi murid-murid yang ditindas dekat sekolah tu. 

Watch online / downloadSchool 2017

Happy watching =D
 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI